Historia de Corea del Sud

Corea del Sud va néixer el 15 d’agost de 1948, el primer president va ser Syngman Rhee. El govern va ser un aliat a la política d’Estats Units. Va haver-hi eleccions per al partit Democràtic. L’any 1961 al maig va haver-hi un cop militar que va enderrocar a Chang.


En el juliol el general Chung Hee Park va prendre el comandament. Corea del sud va signar un tractat amb el Japó en el 1965 que exigència de reparacions a canvi d’ajuda econòmica. El 17 de maig de 1980 implantaran la llei marcial i van definir membres de l’oposició militar. Va haver-hi un atemptat en el Mausoleu dels Màrtirs a Myanmar on van morir diversos sud-coreans l’octubre del 1987. Chun va designar a Roh Tae Woo com el seu successor i president del Partit Justícia i Democràcia, hi ha néixer el partit demòcrata en 1990 en ple gener.

En aquest mateix any Seül i Pyongyang van signar un acord que consisteix en no agressió, intercanvi i cooperació. Va haver-hi la primera crisi en 1997. Dae Jung va rebre el Premi Nobel de la Pau a l’octubre del 2000. 2001 al febrer va haver-hi la primera vaga per la part dels treballadors.