Índia

Va néixer en la qual pertanyia és subcontinent indi a l’època 1945. La civilització de la vall Indus es va estendre al nord-oest del subcontinent indi. Durant 2600 i 1900, la civilització Desenvolupament una cultura urbana avançada. L’altra civilització es va estendre sobre la Plana Indogangètica i una gran part del subcontinent, va ser testimoni d’estats majors coneguts com a Mahajanapadas.

En Magadha és un dels regnes de Buda Gautama i Mahavira van propagar les seves filosofies durant els segles V i VI a C. Imperi Maurya va ser un conqueridor, va conquistar una gran part subcontinent durant els segles IV, III, a. de C.
La llitera sangam, pali i altres més van començar a créixer.
Diverses parts de l’Índia van ser governades per nombroses dinasties durant 1500 anys en el període clàssic.

L’esdeveniment més important d’Indi va ser entre els segles VII i XI va ser la lluita tripartit centrada en Kannauj va durar més de dues segles, va ser entre l’Imperi Pala, l’Imperi Rashtrakutas i Gurjara Pratihara. En l’Edat Mitjana els matemàtics indis van desenvolupar les matemàtiques i l’astronomia i van introduir els nombres hindús.

En parts del nord de l’Índia va començar el domini musulmà al segle XIII, va ser quan es va fundar el Sultanat de Delhi en 1206 dC. Al segle XX es va iniciar una lluita per la independència. Van tenir la independència amb el Regne Unit en 1947. Després dels províncies britàniques es van dividir en els dominis de l’Índia i Pakistan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *